Največja izbira Cipres Thuja Smaragd

info@ciprese-smaragd.si
Pon – Ned : 8:00 -19:00
Tel: +386(0)41 609 720

Splošni pogoji poslovanja

Opredelitev splošnih pogojev

Splošni pogoji opredeljujejo uporabo  spletne trgovine ciprese-smaragd.si ter razmerja med kupci in spletno trgovino Ciprese Smaragd. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.ciprese-smaragd.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina www.ciprese-smaragd.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga  podjetje Primož Medija s.p. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini.  Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.ciprese-smaragd.si pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem.

Za nakupovanje v spletni trgovini www.ciprese-smaragd.si se mora uporabnik registrirani v portal ter soglašati z vsebino splošnih pogojev.

Dostopnost informacij
(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Registracija

Za uporabo spletne trgovine je potrebno opraviti registracijo uporabniškega računa. Uporabniški račun posameznega registriranega uporabnika omogoča:

  • nakupovanje oz. naročanje izdelkov
  • pregledovanje cenikov ter sprememb
  • pregledovanje vsebine košar v naročniških paketih
  • popravljanje in preklic oddanih naročil
  • spremljanje stanja na računu
  • urejanje in popravljanje podatkov

Kupec jamči, da bo ob registraciji v uporabniški račun podal točne in resnične podatke.

Vse spremembe podatkov v uporabniškem računu je kupec dolžan dopolniti oziroma popraviti sam.

Registrirani uporabniki imajo uporabniško ime in geslo vezano na osebo, ki se je za posamezno storitev prijavila. Uporabniško ime in geslo so dolžni varovati kot poslovno skrivnost in ju ne smejo zaupati drugi osebi. Registrirani uporabniki prevzemajo odgovornost za vse aktivnosti, ki bodo opravljene z njihovim uporabniškim imenom in geslom.

Varnost osebnih podatkov

Primož Medija s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004) in zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani www.ciprese-smaragd.si bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Varnost trgovanja preko spleta

Varno uporabo spletne trgovine zagotavlja Primož Medija s.p. s sistemom uporabniških imen in gesel, ki so kriptirana.

Naročanje

V spletni trgovini so kupcu na voljo Ciprese Thuja Smaragd ter drugi izdelki.

Na koncu seznama izdelkov se kupcu prikaže  izračun nabavljenega blaga.

Sestava in dobava naročenega blaga se zaračuna po veljavnem ceniku.

Po naročilu bo kupec v najkrajšem možnem času prejel potrditveno e-pošto naročila, časa in lokacije dostave.

Primož Medija s.p. si pridržuje pravico preveriti vsakega kupca ob njegovem prvem oddanem naročilu in sicer s klicem na telefonsko številko navedeno v uporabniškem računu kupca.

Odjava naročila je možna najkasneje v roku ene ure od oddaje naročila in sicer na naslov:info@ciprese-smaragd.si

Cene izdelkov

Kupec plača blago po cenah, ki veljajo na dan izstavljene dobavnice. V vseh cenah je vštet 9,5% ali 22% DDV. Referenčni cenik je javno objavljen na spletni strani.

Dobavni rok

Dobavni rok je po dogovoru s kupcem.
Izdelki bodo dostavljeni na dostavni dan, ki je lahko odvisen od lokacije kupca.

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Zaradi narave izdelkov je dobavljivost izdelkov lahko omejena, tako ponudnik ne more vedno zagotoviti izdelkov po pogojih, ki so navedeni na www.ciprese-smaragd.si.  V posameznih primerih pa se lahko zgodi, da vam ponudnik izdelka ne more dostaviti, ker je razprodan in ni več na zalogi. Ponudnik se zavezuje, da v takem primeru kupca nemudoma o tem obvesti in mu omogoči preklic oz. zamenjavo naročila.

Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

Načini plačila

Kupec naročeno blago plača ob prevzemu blaga z gotovino.

Kupec lahko naročeno blago plača s predplačilom.

Kupec lahko naročeno blagi poravna z odlogom plačila.  (Le na podlagi predhodnega dogovora.)

Dostava

Vsa naročila v spletni trgovini www.ciprese-smaragd.si, dostavljamo na dogovorjene lokacije.

Dostavljamo v terminih, ki so objavljeni na spletni strani.

V primeru, da takšna dostava ni možna, si Primož Medija s.p. pridržuje pravico do izjemnih dogovorov pod posebnimi pogoji.

Za dostavo  mora biti:

  • zagotovljen dostop dostavnega vozila, neposredno do dogovorjene lokacije;
  • zagotovljena možnost parkiranja dostavnega vozila.

Dostava  se plača po veljavnem ceniku, ki je javno objavljen na spletni strani.

Blago je pravočasno in pravilno dostavljeno, če ga je dostavljalec v dogovorjenem roku dostavil na dogovorjeno lokacijo. V trenutku pravilne dostave blaga nastane obveznost kupca ali naročnika za plačilo ne glede na to, ali je pošiljko prevzel ali ne.

Reklamacije

Kupec ima pravico, da v 2 dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči reklamacijo na e-naslov: info@ciprese-smaragd.si.  Ponudnik bo zagotovil menjavo izdelkov v čim krajšem času ali vrnil celotno kupnino najkasneje v roku 15 dni.

Garancija

Garancija –  garancije na sadike cipres in ostalih rastlin ni. Gre za rastline, ki vsekakor potrebujejo nego in vzdrževanje. Poleg omenjenega pa na obstoj in rast rastlin vpliva tudi ogromno zunanjih dejavnikov (vreme, kakovost zemlje, sol, urin domačih in divjih živali, poškodbe,…).

Odstop od pogodbe/nakupa

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@ciprese-smaragd.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga; blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, brez vidnih znakov uporabe, v nespremenjeni količini in nepoškodovani embalaži. Če kupec morda artikel že začne uporabljati, odstop od pogodbe žal več ni možen.

Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je ob morebitnem vračilu prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

Vračilo plačila bo izvedeno takoj, ko je postopek vračila zaključen, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Pomoč in informacije

Za pomoč in dodatne informacije je kupcu na voljo telefon: 041 907 916 (od ponedeljka do petka, od 8.00 do 17.00 ure).

UREDNIŠKA POLITIKA:

Na straneh spletne trgovine www.ciprese-smaragd.si  so fotografije naših  cipres. Fotografije so avtorska last in jih je prepovedano uporabljati ali distibuirati v kakršnekoli namene. Zloraba se kaznuje , za kar je pristojno sodišče v Ljubljani.

Vse podatke v spletni trgovini vnaša in ureja odgovorni v ciprese-smaragd.si .  Če vas karkoli v zvezi z izdelki zanima ali imate kakšne posebne želje prosim sporočite na info@ciprese-smaragd.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Omejitev uporabe informacij in gradiv

Informacije in gradiva, ki so prikazana na tej strani, lahko uporabnik naloži z interneta za svojo osebno domačo rabo, pri čemer ne sme spreminjati označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv na www.ciprese-smaragd.si  ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba kateregakoli elementa Spletne strani za kakršnekoli druge namene, kot za izključno osebno, nekomercialno, domačo rabo.

Primož Medija s.p.  ne odgovarja za obliko in vsebino spletnih strani, ki so na kakršenkoli način povezane s spletnim mestom www.ciprese-smaragd.si . Pri obisku in uporabi povezanih spletnih mest je odgovornost Primož Medija s.p.  za vse primere izključena.

Končna določba

V primeru spremembe Splošnih pogojev spletne trgovine www.ciprese-smaragd.si je Primož Medija s.p.  dolžan pravočasno obvestiti vse kupce.

Podjetje Primož Medija s.p. ima pravico do spremembe cen kadarkoli. Cena je veljavna na dan naročila.

Splošna določila Spletne trgovine www.ciprese-smaragd.si pričnejo veljati z dnem 01.08.2016.