Največja izbira Cipres Thuja Smaragd

info@ciprese-smaragd.si
Pon – Sob : 8:00 -19:00 Nedelje; Zaprto
Tel: +386(0)51 669 469

Splošni pogoji poslovanja

Opredelitev splošnih pogojev

Splošni pogoji opredeljujejo uporabo  spletne trgovine ciprese-smaragd.si ter razmerja med kupci in spletno trgovino Ciprese Smaragd. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.ciprese-smaragd.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina www.ciprese-smaragd.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga  podjetje Primož Medija s.p. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini.  Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.ciprese-smaragd.si pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem.

Za nakupovanje v spletni trgovini www.ciprese-smaragd.si se mora uporabnik registrirani v portal ter soglašati z vsebino splošnih pogojev.

Dostopnost informacij
(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Registracija

Za uporabo spletne trgovine je potrebno opraviti registracijo uporabniškega računa. Uporabniški račun posameznega registriranega uporabnika omogoča:

 • nakupovanje oz. naročanje izdelkov
 • pregledovanje cenikov ter sprememb
 • pregledovanje vsebine košar v naročniških paketih
 • popravljanje in preklic oddanih naročil
 • spremljanje stanja na računu
 • urejanje in popravljanje podatkov

Kupec jamči, da bo ob registraciji v uporabniški račun podal točne in resnične podatke.

Vse spremembe podatkov v uporabniškem računu je kupec dolžan dopolniti oziroma popraviti sam.

Registrirani uporabniki imajo uporabniško ime in geslo vezano na osebo, ki se je za posamezno storitev prijavila. Uporabniško ime in geslo so dolžni varovati kot poslovno skrivnost in ju ne smejo zaupati drugi osebi. Registrirani uporabniki prevzemajo odgovornost za vse aktivnosti, ki bodo opravljene z njihovim uporabniškim imenom in geslom.

Varnost osebnih podatkov

Primož Medija s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004) in zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani www.ciprese-smaragd.si bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Varnost trgovanja preko spleta

Varno uporabo spletne trgovine zagotavlja Primož Medija s.p. s sistemom uporabniških imen in gesel, ki so kriptirana.

Naročanje

V spletni trgovini so kupcu na voljo Ciprese Thuja Smaragd ter drugi izdelki.

Na koncu seznama izdelkov se kupcu prikaže  izračun nabavljenega blaga.

Sestava in dobava naročenega blaga se zaračuna po veljavnem ceniku.

Po naročilu bo kupec v najkrajšem možnem času prejel potrditveno e-pošto naročila, časa in lokacije dostave.

Primož Medija s.p. si pridržuje pravico preveriti vsakega kupca ob njegovem prvem oddanem naročilu in sicer s klicem na telefonsko številko navedeno v uporabniškem računu kupca.

Odjava naročila je možna najkasneje v roku ene ure od oddaje naročila in sicer na naslov:info@ciprese-smaragd.si

Cene izdelkov

Kupec plača blago po cenah, ki veljajo na dan izstavljene dobavnice. V vseh cenah je vštet 9,5% ali 22% DDV. Referenčni cenik je javno objavljen na spletni strani.

Dobavni rok

Dobavni rok je po dogovoru s kupcem.
Izdelki bodo dostavljeni na dostavni dan, ki je lahko odvisen od lokacije kupca.

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Zaradi narave izdelkov je dobavljivost izdelkov lahko omejena, tako ponudnik ne more vedno zagotoviti izdelkov po pogojih, ki so navedeni na www.ciprese-smaragd.si.  V posameznih primerih pa se lahko zgodi, da vam ponudnik izdelka ne more dostaviti, ker je razprodan in ni več na zalogi. Ponudnik se zavezuje, da v takem primeru kupca nemudoma o tem obvesti in mu omogoči preklic oz. zamenjavo naročila.

Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

Načini plačila

Kupec naročeno blago plača ob prevzemu blaga z gotovino.

Kupec lahko naročeno blago plača s predplačilom.

Kupec lahko naročeno blagi poravna z odlogom plačila.  (Le na podlagi predhodnega dogovora.)

Dostava

Vsa naročila v spletni trgovini www.ciprese-smaragd.si, dostavljamo na dogovorjene lokacije.

Dostavljamo v terminih, ki so objavljeni na spletni strani.

V primeru, da takšna dostava ni možna, si Primož Medija s.p. pridržuje pravico do izjemnih dogovorov pod posebnimi pogoji.

Za dostavo  mora biti:

 • zagotovljen dostop dostavnega vozila, neposredno do dogovorjene lokacije;
 • zagotovljena možnost parkiranja dostavnega vozila.

Dostava  se plača po veljavnem ceniku, ki je javno objavljen na spletni strani.

Blago je pravočasno in pravilno dostavljeno, če ga je dostavljalec v dogovorjenem roku dostavil na dogovorjeno lokacijo. V trenutku pravilne dostave blaga nastane obveznost kupca ali naročnika za plačilo ne glede na to, ali je pošiljko prevzel ali ne.

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

Kupec lahko v roku 14 dneh .od prejema blaga odstopi od pogodbe skladno z določili 43., 43.a, 43.b, 43.c, 43.d, 43.e, 43.f, 43.g členi ZVpot. Svoj odstop od pogodbe mora pisno sporočiti na naslov PRIMOŽ MEDIJA s.p., Cesta 15 aprila 35, 1412 Kisovec ali na e-naslov info@ciprese-smaragd.si. Potrošnik  lahko pošlje nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Ob odstopu od pogodbe kupcu ni potrebno navesti razloga za odstop od pogodbe. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je le strošek vračila blaga. Priložena mora biti tudi kopija računa ali drugega ustreznega dokumenta.
Kupec mora vrnjeno blago vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, z originalno embalažo. Prodajalec bo kupnino vrnil kupcu najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe (kupnina bo vrnjena z enakim plačilnim sredstvom in zaradi tega ne nosite nobenih stroškov).
ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE:

Kot ponudnik, se zavezujemo izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarjamo za stvarne napake svoje izpolnitve v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko kot potrošnik uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če nas o napaki obvestite v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, a najkasneje v roku dveh let odkar je bilo blago izročeno.
V skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov je napaka stvarna v primeru:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet,
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Stvarno napako lahko uveljavljate z natančnim opisom napake, omogočenim pregledom izdelka in obvestilom na elektronski naslov info@ciprese-smaragd.si. Za stvarne napake na izdelkih, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti od izročitve, ne odgovarjamo. Po ustreznem obvestilu in omogočenem pregledu izdelka bomo bodisi: odpravili napako na izdelku, povrnili del plačanega zneska v sorazmerju z napako, izdelek z napako zamenjali z novim brezhibnim izdelkom, povrnili celotni plačani znesek. V kolikor obstoj napake na izdelku ni sporen, vam bomo čimprej, vendar najkasneje v roku osmih dni ugodili. V primeru spora glede obstoja napake pa vam bomo najkasneje v osmih dneh pisno odgovorili.

Garancija –  garancije na sadike cipres in ostalih rastlin ni. Gre za rastline, ki vsekakor potrebujejo nego in vzdrževanje. Poleg omenjenega pa na obstoj in rast rastlin vpliva tudi ogromno zunanjih dejavnikov (vreme, kakovost zemlje, sol, urin domačih in divjih živali, poškodbe,…).

Pomoč in informacije

Za pomoč in dodatne informacije je kupcu na voljo telefon: 041 907 916 (od ponedeljka do petka, od 8.00 do 17.00 ure).

UREDNIŠKA POLITIKA:

Na straneh spletne trgovine www.ciprese-smaragd.si  so fotografije naših  cipres. Fotografije so avtorska last in jih je prepovedano uporabljati ali distibuirati v kakršnekoli namene. Zloraba se kaznuje , za kar je pristojno sodišče v Ljubljani.

Vse podatke v spletni trgovini vnaša in ureja odgovorni v ciprese-smaragd.si .  Če vas karkoli v zvezi z izdelki zanima ali imate kakšne posebne želje prosim sporočite na info@ciprese-smaragd.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Omejitev uporabe informacij in gradiv

Informacije in gradiva, ki so prikazana na tej strani, lahko uporabnik naloži z interneta za svojo osebno domačo rabo, pri čemer ne sme spreminjati označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv na www.ciprese-smaragd.si  ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba kateregakoli elementa Spletne strani za kakršnekoli druge namene, kot za izključno osebno, nekomercialno, domačo rabo.

Primož Medija s.p.  ne odgovarja za obliko in vsebino spletnih strani, ki so na kakršenkoli način povezane s spletnim mestom www.ciprese-smaragd.si . Pri obisku in uporabi povezanih spletnih mest je odgovornost Primož Medija s.p.  za vse primere izključena.

IZVENSODNO REŠEVANJE SPOROV:
 
PRIMOŽ MEDIJA s.p. v skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15) obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Spletno platformo Evropske komisije za spletno reševanje sporov najdete na naslednji povezavi: http://ec.europa.eu/odr.

 

Shranjevanje naročila oziroma pogodbe
 
Podjetje bo shranilo pogodbo v elektronski obliki na sedežu podjetja Primož Medija s.p., Cesta 15 aprila 35, 1412 Kisovec. Pogodba bo po zaključku naročila poslana tudi na elektronski naslov kupca. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov info@ciprese-smaragd.si.

Pritožbe in reklamacije
Vsako pritožbo in reklamacijo bomo obravnavali v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitev lahko sporočite na e-naslov info@ciprese-smaragd.si.

Končna določba

V primeru spremembe Splošnih pogojev spletne trgovine www.ciprese-smaragd.si je Primož Medija s.p.  dolžan pravočasno obvestiti vse kupce.

Podjetje Primož Medija s.p. ima pravico do spremembe cen kadarkoli. Cena je veljavna na dan naročila.

Splošna določila Spletne trgovine www.ciprese-smaragd.si pričnejo veljati z dnem 01.08.2016.