Največja izbira Cipres Thuja Smaragd

info@ciprese-smaragd.si
Pon – Sob : 8:00 -19:00 Nedelje; Zaprto
Tel: +386(0)51 669 469

Pogosta vprašanja

Pripravili smo vam odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki jih naše stranke postavijo pred nakupom/sajenjem cipres in ostalih izdelkov, ki jih najdete v naši spletni trgovini.

Nekaj cipres vzgajamo sami, ostale pa pridobimo od naših kooperantov. Vse so vzgojene v zelo kvalitetni prsti in so redno fito – sanitarno kontrolirane ( to pomeni, da imamo redne zakonske inšpekcijske nadzore o kvaliteti sadik).

Ciprese se sadijo na različčne razdalje, odvisno od višine ciprese, ki jo sadimo in tudi od želja stranke ( zaprta živa meja, vizualni izgled,…). Priporočena razdalja zasaditve je od 40cm – 60cm.

Ciprese sadimo spomladi v mesecu marcu, aprilu in maju, in nato jeseni od septembra do novembra.

Ciprese Smaragd so vizualno veliko lepše od navadnih cipres, ker imajo lepo stožčasto obliko. So veliko bolj goste in skozi celo leto lepe zelene barve. Navadne ciprese so pozimi bolj rjave in tudi veliko bolj redke. Smaragdne ciprese tudi lažje oblikujemo ter obrezujemo, ker se nikoli veliko ne razvejajo.

Ko ciprese Smaragd zrastejo do željene višine, jih lahko začnemo obrezovati na vrhu. Ob strani jih obrezujemo zelo redko ali nikoli, ker v širino rastejo zelo počasi. Priporoča se, da se obrezujejo v mesecu avgustu.

Ob vsaditvi je potrebno ciprese najprej zalivati vsaj 3 tedne na vsake 2 dni in sicer najmanj 10l vode na sadiko. Pri višjih cipresah ( nad 150cm), pa 15-20l na sadiko. Kasneje ciprese zalivamo 1 krat tedensko ( v prvem letu od vsaditve, čez celo leto).

Za kasnejša leta po vsaditvi pa se prav tako priporoča, da se ob sušnih obdobjih ciprese konkretno zalivajo.

Garancijo nudimo na oprijem in sicer cipres do višine 120cm in ob naši strokovni saditvi. Garancija velja samo ob upoštevanju naših navodil, glede vzdrževanja cipres. V kolikor ciprese sadite sami, garancije ne moremo priznati, ker ne moremo vedeti ali so bile posajene strokovno.